Медіатизація життя переселенців у регіональній пресі на прикладі видання «Молодий буковинець» за 2014–2016 роки - Циба, Я. В. (Обрії друкарства, 2018)
Тема внутрішньо переміщених осіб (вимушених переселенців) актуальна в Україні через збройні конфлікти та окупацію. Близько 4000 тис. вимушених переселенців з Луганська, Донецька та Криму нині живуть у Буковинському регіоні. Чернівецькі засоби масової інформації повідомляли про вимушених переселенців і закликали буковинців на допомогу. Найбільше матеріалів про внутрішньо переміщених осіб за 2014–2016 роки висвітлювало провідне чернівецьке видання «Молодий буковинець», яке завжди формувало стан суспільної свідомості буковинців. Завдання статті — медіатизувати життя вимушених переселенців у регіональній пресі, а саме через контент — аналіз видання «Молодий буковинець» за 2014–2016 рр. Здійснено цифровий фактаж — кількість матеріалів про кримчан, донеччан, луганчан, виведено тематичний відсоток висвітлення проблематики внутрішньо переміщених осіб, тональність, динаміку — коли найбільше писали, коли увага зменшувалася і чому, зазначено авто- рів матеріалів і рубрики, в яких вони писали на тему вимушених переселенців.