Стратегічна комунікація Росії у повномасштабній Російсько-українській війні: аналіз з використанням моделі комунікації Лассвелла - Кузьменко, Г. (Обрії друкарства, 2025)
Оскільки з початку повномасштабної Російсько-української війни змінився контекст стратегічної комунікації Росії, знову виникає дослідницька потреба в її концептуалізації. Це дослідження націлене на опис ключових характеристик стратегічної комунікації Росії воєнного часу. У межах цієї роботи класична модель комунікації Гарольда Лассвелла (1971) застосовується для аналізу (дедуктивний підхід) п’яти елементів комунікації Росії: комунікатора, контенту, отримувача, каналу й ефекту. Аналіз висвітлює багатосторонню структуру стратегічної комунікації Росії, а також її значні суперечності та прогалини. Дослідження надає теоретичне підґрунтя для подальших досліджень інформаційної війни Росії. Corrigendum: автором до переліку ключових слів додано термін «масові комунікації».