Змішана освіта в підготовці фахівців із видавничої справи та редагування - Сегол, Р. І. (Обрії друкарства, 2016)
У статті визначено сучасні тенденції в освітньому процесі, зокрема — поняття про «змішану», або «гібридну» освіту. Подано головні моделі змішаної освіти: ротаційну, фекс-модель, модель a la carte та насичену віртуальну модель. У сучасному процесі міжкультурної комунікації компетенції фахівців у галузі видавничої справи та редагування та підготовка таких фахівців потребують впровадження нових технологій на стику онлайн- та офлайн-освіти. На основі результатів дослідження можливе подальше впровадження змішаної освіти у процес підготовки фахівців із видавничої справи та редагування.